Geobotanikai túra a Tik-hegyre

Időpont: 2017. július 27.

Ár: térítésmentes

Találkozó időpontja: 9:00. óra

Találkozó helye: Taliándörögd, Faluház

Túra ideje: 9:00-12:00

Geobotanikai és tájismereti túra a Tik-hegyre a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és Herman Ottó intézet közös szervezésében – Művészetek Völgye

Aki igazi nyári túrát szeretne tenni, várjuk a Tik-hegy meghódítására! Az ősi magyar fajtákat termő gyümölcsösök, apró kaszálórétek világában időzve többször is visszapillantunk a falura és a festői szépségű Dörögdi-medencére. A fennsíkot egy párába burkolózó bükkös hűvösén keresztül érjük el, ahol egy merőben új világba csöppenünk: vastag törzsű öreg fák állnak őrt a kakukkfű illatú réten, ahol számos más, éppen nyíló virággal ismerkedhetünk meg. Átvágva egy tölgyfaligeten, melynek kacskaringós gyökerei miniatűr békafürdető tavacskáknak adnak otthont, megpillantjuk a trópusi madarak színpompájába öltözött gyurgyalagok városát. A különleges látnivalóknak ezzel még nincs vége: visszafelé egy bővizű forrásban hűsíthetjük magunkat és megpihenhetünk egy ős öreg, hatalmas berkenyefa lombjai alatt.

Útvonal: Taliándörögd, Faluház  – Tik-hegy platója  – forrás – gyurgyalag-telep – Taliándörögd
Minden korosztálynak ajánljuk!  Meghívott vendégünk dr. Balogh Lajos botanikus, akinek a tolmácsolásában izgalmas részleteket tudhatunk meg a terület növényvilágáról.
Távolság: 6 km, kb. 3 óra, szintemelkedés kb. 100 m. Zárt cipő, fejfedő ajánlott! 

Jelentkezés szükséges: előző nap 16 óráig!

Jelentkezés és információ:
Sárdy Julianna 
+36 30 491 0061 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line vagy a program helyszínén, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről! hírlevél
Segítse munkánkat, ossza meg véleményét túráinkról! kérdőív 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. 
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

Megközelítés

Kiindulási hely